• ЗЛАТНА ПРАГА

  ЗЛАТНА КОЛЕДА В "ЗЛАТА ПРАХА" – „сърцето на Европа“

  11-16 декември

  СУПЕР ОФЕРТА: от 149 лева  Първи ден В 13 ч. - отпътуване от Национален стадион „Васил Левски“, София през Сърбия, Унгария и Словакия за Прага с възможност за почивки в крайпътни заведения с местни специалитети и напитки. Нощен преход.

  Втори ден Сутринта - пристигане в Прага. Свободно време или - по желание, пешеходна разходка в Стария град на Прага и/или екскурзия с корабче по река Вълтава.Настаняване в хотела.Нощувка.

  Трети ден Закуска в хотела. Възможност за екскурзия до замъка Карлщейн14век/ - църквата „Дева Мария“, „Екатеринината капела“ с готическите витражи и параклисът „Свети Кръст“ с изображенията на пророци и светии от майстер Теодорик – императорският отговор на Сент-Шапел в Париж.. По желание, вечерна панорамна обиколка на Прага с автобус с разглеждане на десетки забележителности – Карловия мост, Петршинската кула, Злата уличка до Пражкшя град с храма Свети Вит (Юнеско), Националния театър, галерия Рудолфинум, „Танцуващата къща“… и/или - вечеря в прочутата кръчма на Швейк „У Калиха“ (При чашата) или една от най-старите бирарии в Европа – „У Флеку“ с дегустация на бира Старопрамен, чешки специалитети и жива музика.. Втора нощувка в същия хотел.

  Четвърти ден Закуска. Отпътуване за Бърно – кратка разходка. Посещение на Братислава. Настаняване в хотела. Възможност за екскурзия до Нитра-. най-старият град в Словакия – наричан „Словашкия Витлеем“, в който се пази частица от мощите на Свети Кирил. По желание, вечерна панорамна обиколка на Братислава - от Братиславския град, двореца Грасалкович, Народната рада (Парламента), Словашкото радио, Националния театър до Старата ратуша, Михаилската врата, храма Свети Мартин, църквата Света Елизабета...Възможност за вечеряс дегустация на словашки специалитети и напитки.Нощувка.

  Пети ден Закуска.Отпътуване за Будапеща. Свободно време или – по желание, уникална автобусна обиколка на Будапеща – градът се смята за един от най-красивите коледно украсени места в Европа – от Площада на хилядолетието до гара Келети, от Безсънните булеварди до катедралата Свети Стефан, от Парламента до Националния театър и поглед към Дунава и Будапеща от птичи поглед – хълма Гелерт. Възможност за разходка с корабче по река Дунав. Свободно време.Привечер - отпътуване за България. Нощен преход.
  Шести ден Вечерта - пристигане в България.

  Цената включва:

  2 нощувки в хотел**/***, в/около Прага;

  1 нощувка в хотел 2/3* в Братислава;

  3 закуски;

  Пешеходна разходка в Бърно;

  Екскурзоводно обслужване;

  Транспорт с комфортен автобус.

  Цената не включва:

  Медицински застраховки - 2 лв. на ден за лица до 60 г., 4 лв. на ден за лица до 65 го., 6 лв. на ден за лица над 65 г (заплащат се задължително);

  Пътни и гранични такси, паркинги, градски такси– 69 лева (заплащат се задължително);

  пешеходна разходка в Стария град в Прага - 10 лева;

  панорамна обиколка на Прага – 20 лева;

  Вечеря в кръчмата на Швейк с жива музика – 50 лева;

  Екскурзия до замъка Карлщейн – 25 лева.Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български, резервация в двореца и не включва билет за вход в двореца и обиколен тур около 40 минути - цена 300 чешки крони (около 12 евро) /;

  Екскурзия до Нитра – 20 лева;

  Панорамна обиколка на Братислава – 10 лева;

  Вечеря с типични словашки специалитети и напитки –38 лева;

  Разходка с корабче по река Вълтава – 30 лева;

  Обиколка на Будапеща – 20 лева;

  Разходка с корабче по Дунава – 20 лева;

  Входните такси на посещаваните обекти.

  Важно! Цената е за група от минимум 40 записани туристи.
  Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при минимум 20 записани туристи!

  Всички допълнителни меропирятия се заплащат при скючване на договора. Цената на всички допълнителни мероприятия, заплатени слез сключване на договора е с 20% по-висока!

  Необходими документи:Лична карта или международен паспорт, валиден шест месеца, считано от датата на отпътуване;

  За лица под 14 г. - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;

  За лица под 18 г., ако пътува с единия родител или без родители е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната, документ за самоличност на детето (задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст) и 2 копия от акта за раждане + оригинал.

  За чуждестранни граждани документи, съгласно изискванията на тяхното посолство!

  Бонуси! За семейства, записали се за всички допълнителни мероприятия - допълнителните екскурзии за деца до 12 години са безплатно(за първо и за второ дете). Намалението не се отнася за вечерите!